15:00

Karlslunds IF HFK

Referat: BKV Norrtälje - Karlslunds IF HFK

Dagens bortamatch mot Norrtälje slutar 1-1 efter drömmål av Christer Lipovac.

KIF ställer inför matchen upp med följande, där enda förändringen i startelvan sedan senaste matchen mot FC Gute är att målvakten Steffen Kraus var tillbaka efter skada:

Steffen Kraus
Gabriel Kopkin - Zakariah Epplette - Anton Olsson
Ibrahim Habib - Filip Albertson - Laurence Bell - Sebastian Loyola Nydén - Nabil Osman
Adam Molin - Christer Lipovac

Avbytare: Ian McDonald Wilkins, Carl Grundel, Linus Engwall, Robin Celik, Jake Larsson, Emanuel Arvidsson

BKV Norrtälje börjar matchen bäst och gör även 1-0 i den 13:e minuten efter en snabb omställning där det till slut blir ett avslut som letar sig högt upp i bortre hörnet på Kraus. KIF hade inte vaknat till än!

KIF radar upp en 5-6 hörnor första halvtimmen, och i den 41:a minuten även en frispark lite till höger om halvmånen. Christer Lipovac stegar upp och slår en magisk frispark över muren och upp i högra krysset, 1-1! Ett drömmål som är Lipovacs fjärde för säsongen.

1-1 står sig till halvtidsvilan och vi fick se ett bättre KIF i slutet av halvleken.

Under den andra halvleken tar KIF över mer och mer av matchen, men BKV är inte ofarliga. Utifrån sin prestation idag är de definitivt värda mer än att inför vår match endast ha skrapat ihop en poäng på fem matcher.

I den 65:e minuten byts Adam Molin ut och in kommer istället Jake Larsson, och lite senate byts även Filip Albertson ut och in kommer Carl Grundel.

Ett par fina kombinationer på plan under de sista tio minuterna gör att Lipovac får ytterligare två bra avslutslägen med en räddar målvakten och det andra går utanför.

I slutet av matchen byts Emanuel Arvidsson in då Nabil Osman byts ut.

Ett par farligheter åt vardera håll under de sista minuterna av matchen, men den slutar oavgjort 1-1. En match som KIF vaknar sent i, kommer in i den och börjar skapa mer farliga lägen allteftersom matchen pågår. BKV är som sagt inte ofarliga, har bl a ett friläge som Kraus gör en kanonräddning på.